Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη στον Άγιο Αθανάσιο



Ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλκηδόνος Φώτης Κυριακίδης και πλήθος του επιτελείου του επισκέφθηκαν χθες (17-3-2014), το τοπικό διαμέρισμα Αγίου Αθανασίου, σε μία γνωριμία με τους κατοίκους της περιοχής. Η υποδοχή που επιφύλασσαν ώς προς τον υποψήφιο δήμαρχο και τους συνεργάτες του ήταν απρόσμενη. 



5 σχόλια :

  1. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση προς τον κ. Κυριακίδη. Επειδή γνωρίζω τον φόρτο εργασίας που έχει στο οδοντιατρείο και επειδή επίσης γνωρίζω ότι το αξίωμα του δημάρχου προϋποθέτει 24ωρη (κι αν φτάνει) ενασχόληση με τα κοινά, τι προτίθεται να κάνει εφ' όσον εκλεγεί δήμαρχος; Θα εγκαταλείψει την επαγγελματική του δραστηριότητα ή έχει κάτι άλλο στο μυαλό του; Νομίζω μας οφείλει μια απάντηση. Καλοπροαίρετα ρωτώ και γνωρίζοντας ότι π.χ. το φαρμακείο του Αραμπατζή το λειτουργεί η γυναίκα του ή το κατάστημα του Δαϊκούδη το λειτουργούν άλλοι κλπ. αφήνοντάς τους όλον το χρόνο για να ασχοληθούν με τα κοινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι απολύτως σωστό αυτό που ρωτάτε. Ο ρόλος του δημάρχου απαιτεί συνεχή ενασχόληση. Ο πολιτικός του ρόλος είναι κάτι σαν διευθυντής μιας μεγάλης ορχήστρας . Αν δεν καταφέρει να βάλει στην σωστή θέση τον κατάλληλο άνθρωπο, τότε οχι 24 αλλά και 124 ώρες να έχει το 24ωρο δεν θα έχει το αποτέλεσμα που πρέπει.Έτσι λοιπόν η σημαντικότερη δουλειά που έχει μία ομάδα , είναι να επιλέξει με κριτήριο το ποιοί μπορούν να διαχειριστούν θέματα του δήμου και όχι το ποιοί κερδίζουν. Είναι σημαντικότερο να έχεις κυρίως την δυνατότητα να διοικήσεις με την ομάδα που θα επιλέξεις να κατέβεις στις εκλογές, παρά να κάνεις μια ομάδα που κερδίζει αλλά δεν μπορεί να διοικήσει. Το έχουμε δει να συμβαίνει . Απελθέτω απ΄εμού το ποτήριο τούτο.
    Έτσι λοιπόν αυτό που φαντάζει τεράστιο ,αν το επιμερίσεις γίνεται μικρό αλλά και αποτελεσματικό. Ο ρόλος του δημάρχου είναι λοιπόν να μοιράσει . Να πάρει το βάρος του πολιτικού σχεδιασμού και της επιλογής των προσώπων που την πολιτική αυτή θα την κάνουν πράξη. Αυτός είναι ο ρόλος του δημάρχου. Και όσον αφορά εμένα θα το κάνω . Με τον σεβασμό λοιπόν που θα δώ την λειτουργία του δήμου, θα πρέπει να δω και την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης μου που σε περίοδο κρίσης κατάφερε να μην απολύσει το προσωπικό του , και για τα επόμενα 5 χρόνια να εξασφαλίσει το εισόδημά τους.Δεν υπάρχουν μονολεκτικές απαντήσεις , και δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις . Υπάρχουν όμως για όλα τα ζητήματα λύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας παραθέτω ένα γεγονός από τα άπειρα παραδείγματα της ιστορίας για γιατρούς που ασχολήθηκαν με τα κοινά και την ιατρική. Γρηγόρης Λαμπράκης. Γιατρός αθλητής πολιτικός, κρατώντας στα χέρια ένα μικρό πανό που έγραφε ΕΛΛΑΣ ανέτρεψε όλους τους φόβους των Ελλήνων και έφερε την αλλαγή. Η διεκδίκηση της εξέγερσης είναι η ενότητα.
      Η άριστη στελέχωση του δυναμικού από επιστήμονες καταξιωμένους, επαγγελματίες επιτυχημένους, λάτρεις της εργασίας χωρίς παράπονο χρόνου αγόγγυστα εργαζόμενοι για το καλύτερο των συνανθρώπων. Η συνοχή μας και ο καταμερισμός των εργασιών θα του δώσουν το χρόνο.
      Καλοπροαίρετα ρωτώ με την σειρά μου μήπως σας πιέζει…. βγάλτε την μάσκα και αφήστε τον εαυτό σας χωρίς πίεση θέτοντας ειλικρινά απλές ερωτήσεις γιατί….
      α) Μετά από δώδεκα χρόνια θητεία και τέσσερα χρόνια αντιπολίτευση βάζει ξανά υποψηφιότητα , παρατηρήσατε και μόνοι σας ότι δεν είχε χρόνο σαν επαγγελματίας, διότι το στενό περιβάλλον που διάλεξε του έκλεβαν τον χρόνο και μας την ανάπτυξη. Βάζοντας υποψηφιότητα καταστρέφει μια νέα γενιά πολιτικών και ιδεών.
      β) Το άγχος των δυο ετών διοίκησης του έκλεβαν τον χρόνο και την ζωή του.
      Χάνοντας και αυτός αλλά και αυτοί που πίστεψαν πως χρειάζονται δυο χρόνια να διοικήσεις . Ανυπαρξία πλήρης έργων. Με συγχωρείται αν σας έμειναν στην μνήμη σας αυτά που έγραψα.

      Διαγραφή
    2. Άρα το οδοντιατρείο θα συνεχίσει να λειτουργεί. Η απάντησή σας με κάλυψε και σας τιμά. Ευχαριστώ.
      Εν τούτοις, δεν καταλαβαίνω τον παραλληλισμό με τον Γρηγόρη Λαμπράκη -μού προκαλεί θυμηδία- όπως και δεν καταλαβαίνω την παρέμβαση του κ. Ιωαννίδη. Ούτε ως λογική ούτε και κυριολεκτικά.

      Διαγραφή
  3. Για να καταλάβω και εγώ αν επιτρέπετε ο δήμαρχος δηλαδή πρέπει να είναι άνεργος η δημόσιος υπάλληλος η συνταξιούχος?και οι δημοτικοί σύμβουλοι το ίδιο?επειδή τα τελευταία χρόνια είμαι σχεδόν σε όλα τα δημοτικά συμβουλια
    σας διαβεβαιώνω πως σε αρκετά από αυτά αντιδήμαρχοι με μισθό δεν παραβρέθηκαν με αποτέλεσμα να μην έχουμε απαρτία για να γίνει το δημοτικό συμβουλιο και μετά από τηλεφωνικές επεμβάσεις του κυρίου μπικου ερχόντουσαν με τα μάτια πρησμενα. ας κάτσουν λοιπόν στο σπίτι τους και να κοιμούνται και ας αφήσουν σε καποιους άλλους που ενδιαφερονται για αυτόν τον τόπο να ασχοληθούν με τα κοινά παρεμπιπτόντως έχω και πρωινή και βραδινή απασχόληση αλλά πάντα όπως ξέρουν αρκετοί είχα χρόνο να ασχοληθώ με τα κοινά του τόπου μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή