Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Νίκος Δήμου



Νίκος Δήμου (Γυμνασιάρχης)
   Καλές οι εμφανίσεις και οι περιηγήσεις των υποψηφίων σε συνεστιάσεις, γιορτές και πανηγύρια μαζεύεις ψήφους έτσι. Και εγώ το κάνω. Είναι άλλωστε δοκιμασμένο και αποδεκτό από τον κόσμο. Πως άλλωστε να γίνεις γνωστός σε ευρύ φάσμα ανθρώπων και ενδεχομένως να σε ψηφίσουν στις εκλογές.

    Όμως παράλληλα θα πρέπει να κάνεις πολιτική. Εδώ που έχει φτάσει η χώρα δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμούς. Και με δεδομένο ότι η χρηματοδότηση από την κεντρική κυβέρνηση προς τους δήμους είναι μικρή και θα είναι ακόμη μικρότερη στη συνέχεια. Θα πρέπει να εφαρμόσουμε πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες για να καταφέρουμε να συντηρήσουμε και να βάλουμε σε τροχιά ανάπτυξης τον δήμο μας προς όφελος όλων των δημοτών. Θα πρέπει να προβληθούν και να προωθηθούν άξια και ικανά στελέχη με γνώσεις εμπειρία και τόλμη, που θα καταφέρουν να συμμαζέψουν τα οικονομικά του δήμου και παράλληλα θα αντλήσουν κεφάλαια από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια. Η Ε.Ε. δίνει αρκετά χρήματα για έργα ανάπτυξης των επαρχιών αλλά πρέπει να ξέρεις τι θέλεις να κάνεις (να έχεις ιδέες) να ξέρεις πως θα το κάνεις (να έχεις μελέτες) και τέλος να ξέρεις από που θα τα ζητήσεις.

Πρώτα από όλα όμως πρέπει να έχεις ιδέες. Ιδέες που θα φέρουν ανάπτυξη (με οικολογική ευαισθησία πάντα) στον τόπο μας.


    Γι αυτό θα ξεκινήσω μερικές δημοσιεύσεις με ιδέες που μπορούν να εφαρμοστούν και παρακινώ τον κάθε πολίτη, να γίνει ενεργός δημότης και να ανακοινώσει τις δικές του ιδέες είτε στο blog είτε στο e-mail μου (αν δεν θέλει δημόσια) dimounikolaos@yahoo.gr.

   Παρακαλώ τα κείμενα να είναι λιτά, περιεκτικά και κατανοητά για να είναι εύκολα αναγνώσιμα και να μην κουράζουν τον αναγνώστη.

    Οι ιδέες θα καταγραφούν θα ταξινομηθούν και θα είναι διαθέσιμες από την οποιαδήποτε δημοτική παράταξη που θα εκλεγεί για να τις εφαρμόσει. Εγώ βέβαια πιστεύω ότι θα εκλεγούμε εμείς, οι "Ενεργοί Δημότες Χαλκηδόνας" Βέβαια εύχομαι καλή τύχη σε όλους, αν και δεν είναι θέμα τύχης αλλά επιλογής από τους πολίτες. Οι Πολίτες θα επιλέξουν αυτούς που πιστεύουν ότι είναι οι καλύτεροι και οι ικανότεροι. Σε δύο μήνες περίπου θα ξέρουμε.

2 σχόλια :

  1. Γειά σου Φίλε μου Νίκο
    2 ανάγκες έχουμε για καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Α) Νοσοκομείο. Όσο κι αν ακούγετε παράλογο εδώ εις τας Ευρώπας ο κάθε δήμος έχει το νοσοκομείο του. Β) Ανάπτυξη μέσω του ποταμού. Πάρκο σε Ευρωπαικά πρότυπα.
    Κοινοτικά κονδύλια σε συνεργασία με ιδιωτική πρωτοβουλία και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Παραθέτω εικόνες ( Κλικ στα λινκ)

    https://www.google.com/search?newwindow=1&espv=210&es_sm=122&biw=1918&bih=995&tbm=isch&sa=1&q=nemocnice+beroun&oq=nemocnice+beroun&gs_l=img.3..0i19.36344.38931.0.39389.10.10.0.0.0.0.125.1112.2j8.10.0....0...1c.1.36.img..9.1.124.07FLWuIZP4M

    Το παραπάνω δημόσιο νοσοκομείο κοντά στην Πράγα διοικείτε και ανοίκει σε Έλληνα

    https://www.google.com/search?q=walibi&newwindow=1&espv=210&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=tdUUU6qlM4Hpsway1oDgAg&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1918&bih=995

    Το πάρκο αυτό είναι συνεργασία δήμου και ιδιωτικών κεφαλαίων στο Βέλγιο

    Δεν έχουμε λεφτά αλλά έχουμε ιδέες και όρεξη
    Καλή τύχη
    Ντίνος ( ο γνωστός ) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι κατα αρχάς Ντίνο που σε βλέπω έστω και από το facebook δεύτερον χαίρομαι που βλέπω ότι ενδιαφέρεσαι για τα τεκταινόμενα στον δήμο μας παρόλο που μένεις πλέον μόνιμα στο Βέλγιο.

      Διαγραφή